Maar er is meer!


Voor, tijdens en na de beklimmingen heb ik bewust zoveel mogelijk contact gezocht met de plaatselijke bevolking en heb ik zo vaak mogelijk Arusha bezocht. Arusha is een snelgroeiende stad aan de voet van de Mount Meru en circa 70 km van de Kilimanjaro. Veel Tanzanianen, met name de mensen in de grotere plaatsen, spreken naast het Swahili vaak prima de Engelse taal. De Tanzanianen zijn zeer spraakzaam, vriendelijk en behulpzaam. Uit de vele contacten heb ik een aantal e-mailadressen overgehouden waarmee ik nu nog correspondeer met een aantal van hen.

Tijdens de vele gesprekken met de Tanzanianen kwamen uiteraard ook goede doelen ter sprake. Een ervan hebben we bezocht. Het betreft een project van de Stichting Sibusiso. Stichting Sibusiso runt in de omgeving van Arusha een opvangcentrum voor geestelijk gehandicapte jonge kinderen en hun ouders en verwanten. Informatie over Stichting Sibusiso en haar werkzaamheden is te vinden op:

Stichting Sibusiso draait op giften en donaties van particulieren en bedrijven. De stichting vangt elk jaar tussen de 120 en de 140 kinderen op. Er werken momenteel 54 medewerkers waarvan er nu nog slechts een uit Europa afkomstig. Alle anderen zijn Tanzanianen.
Ondanks het hoge aantal kinderen dat wordt geholpen bedraagt de jaaromzet slechts 300.000 euro, een fractie van het bedrag wat de zorg aan evenveel kinderen in Nederland kost.

Een ander project dat onze steun behoeft is 'Cradle of Love Baby Home'. Dit project bestaat uit een opvangtehuis voor baby's met HIV of Aids. Het opvangtehuis wordt gerund door de Amerikaanse Davona Church. Meer informatie over dit project is te vinden op:


Elke bijdrage aan beide projecten is van harte welkom en zal direct ten goede komen aan de prachtige mensen van Tanzania.